De toekomst van AS/400

Heel wat organisaties maken nog gebruik van AS/400. Het platform van IBM, dat in 1988 werd geïntroduceerd, is voor vele bedrijven nog steeds onmisbaar voor hun bedrijfskritische processen. In de loop der jaren onderging het werkpaard van IBM vele upgrades en herzieningen, met één constante: zijn robuustheid gaat al sinds de start mee en is legendarisch. Toch schuilt in die grootste sterkte ook meteen zijn grootste zwakte: het is net die standvastigheid die zorgt voor een gebrek aan flexibiliteit. Hierdoor voldoet het platform vaak niet meer aan de huidige noden en staat het moderne bedrijfstoepassingen in de weg.

De oplossing hiervoor komt uit de hoek van low code technologie. Die laat het namelijk toe om oude technologie te combineren met nieuwe, flexibele, veilige en vooral ook toekomstbestendige toepassingen.

Wat brengt de toekomst voor AS/400?
Het is een vraag die leeft bij heel wat bedrijven en IT managers. AS/400 gaat al meer dan 30 jaar mee. Een eeuwigheid in IT. Toch blijkt AS/400 vervangen ingrijpend en complex te zijn voor veel organisaties. Want AS/400 inwisselen voor andere technologie: het is geen sinecure en vaak ook de reden waarom veel IT managers dit niet doen. En waarom zou je ook, als het platform al zo lang betrouwbaar dienst doet en je bedrijfskritische processen stabiel laat draaien?

Sense of urgency
Nochtans leeft er wel een zekere ‘sense of urgency’. AS/400 is een verouderde technologie. De kennis ervan ligt doorgaans ook bij de oudere garde programmeurs, die niet ver meer af staan van hun pensioen. Met hen zal ongetwijfeld ook heel wat kennis en expertise verdwijnen. Meer en meer bedrijven ervaren ook dat de robuustheid van AS/400 – net zijn grootste troef – moderne toepassingen in de weg zit.

Low code technologie als oplossing

“Hoe mooi is het als je low code capabilities kunt toevoegen aan je AS/400 landschap.” – Sven Noomen, managing partner AppReef

Wat is dan de oplossing? Die is te vinden in Microsoft low code technologie. Dankzij het Microsoft Power Platform kan een flexibele, moderne en veilige schil gebouwd worden rond het bestaande AS/400 platform. Met slimme technieken kunnen zo data uit AS/400 gehaald worden om er moderne toepassingen mee te maken. Je combineert als het ware de robuustheid van AS/400 met de flexibiliteit en toekomstbestendigheid van nieuwe toepassingen. En de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo onder meer het:

  • Integreren van AS/400 met applicaties zoals CRM, WMS en BI oplossingen
  • Toegankelijk maken van AS/400 data op mobiele apparaten
  • Delen van AS/400 data met klanten via een portal
  • BI reporting op AS/400 databronnen
  • Business logica van AS/400 beschikbaar stellen in dashboards
  • Ontvangen of versturen van (EDI) berichten van en naar AS/400

Schrijf je in voor onze roundtable

Wil je weten hoe low code technologie AS/400 futureproof maakt? Schrijf je dan in voor onze roundtable op donderdag 20 oktober van 10.30 u tot 14.00 u op de kantoren van Microsoft op Schiphol. Wij delen er graag onze inzichten en voorbeelden uit de praktijk.
>> Schrijf hier in.