SAP en Microsoft: samen nog sterker

Dat SAP en Microsoft bij elkaar zouden komen…

Wie had ooit gedacht dat SAP en Microsoft bij elkaar zouden komen? Toch is het zo. De twee software giganten die beiden excelleren in hun lange termijn en gedegen aanpak, vinden elkaar in een combinatie die werkt. Een integratie die bedrijven oplossingen biedt die beheersbaar, flexibel en vooral ook klaar zijn voor de toekomst. 

Microsoft lanceerde namelijk diverse integratieoplossingen en functies die een grotere connectiviteit met SAP mogelijk maken. Een kans voor heel wat SAP bedrijven om verder te digitaliseren en bedrijfsprocessen te optimaliseren in combinatie met Microsoft technologie. 

Waarom Power Platform inschakelen voor SAP?

Heel wat SAP bedrijven beschikken al over Microsoft software, zoals bijvoorbeeld Office 365. Dankzij de grotere connectiviteit tussen beiden, kunnen ze verder bouwen op die fundamenten en het maximale halen uit de bestaande systemen. 

Microsoft heeft bovendien een aantal integratie oplossingen en templates klaarstaan, die ‘proven’ zijn. Zo kom je snel tot een MVP, een minimal viable product. Je kunt direct aan de slag en de time-to-market wordt zo enorm ingekort.

De voordelen van Power Platform voor SAP, low code…

 1. …maakt je organisatie wendbaarder
  Dankzij low code bouw je in korte tijd, met weinig resources, applicaties die jouw bedrijf laten versnellen om zo het tempo van de markt bij te houden.  
 2. …draagt bij tot digitale transformatie
  Low code vormt vaak een katalysator. Want waar het in het huidige SAP niet vanzelfsprekend is om processen aan te passen, is dit dankzij low code haalbaar, snel toe te passen én betaalbaar. 
 3. …laat business users zelf applicaties bouwen
  Low code stelt business users in staat om, met weinig tot geen programmeerkennis, zelf applicaties te bouwen.
 4. …maakt maatwerk en innovatie mogelijk en beheersbaar
  Maatwerk in SAP vormt vaak een probleem. ‘Keep the core clean’ luidt vaak ook het advies: zorg ervoor dat de core ‘netjes’ blijft. Dankzij low code is maatwerk wél mogelijk. 
 5. …maakt data overzichtelijk en toegankelijk én zelfs actionable
  Dankzij low code krijg je meer grip op data én geef je users eenvoudig en veilig toegang tot die data. Daarnaast maakt het data ‘actionable’. Het stelt je dus in staat om, op basis van data, acties en triggers te versturen binnen de organisatie, richting de gebruiker.
 6. …zorgt voor lagere kosten
  Met low code ga je processen, over je bedrijf heen, vereenvoudigen en automatiseren. Hierdoor reduceer je de (hoge) traditionele development kosten en het onderhoud van legacy applicaties. 
 7. …zorgt voor een hogere klanttevredenheid
  Het stelt je in staat voortdurend te innoveren, je service te verbeteren richting je klant. Denk maar aan het delen van data via een portal of de inzet van chatbots.
 8. …zorgt voor de juiste inzet van technologie
  Meer en meer zien we ook een trend naar ‘composable applications’. Dus niet alles in één systeem, maar in meerdere kleinere applicaties. Zo kun je die applicaties gebruiken waar ze het meest geschikt voor zijn. 

Meer over de voordelen van low code en Power Platform vind je ook terug in deze blog.

Om welke integratiemogelijkheden met SAP gaat het precies?

 • Prebuilt SAP integratie oplossingen, zoals bv. order to cash en procure to pay
 • Advanced SAP system connection support
 • Updated on-premises data gateway
 • nieuw logic apps functies
 • geupdate SAP ERP connector

Waarom Microsoft low code verkiezen, ten opzichte van andere oplossingen? 

Er zijn een aantal andere low code platformen op de markt, waarvan SAP Build de meest recente is. We zien 4 belangrijke redenen om toch voor Microsoft Power Platform te kiezen:

 • Heel wat bedrijven maken al jaren gebruik van deze bewezen technologie. Er is dus een grote ‘installed base’ aan Power Platform gebruikers.
 • Microsoft heeft heel wat ervaring met programmeertalen. 
 • Het security niveau van Power Platform is op hetzelfde hoge niveau als dat van Office 365, een van de meest gebruikte softwarepakketten ter wereld.
 • Er is een sterke integratie met Office 365.

Schrijf je in voor onze roundtable!

Meer weten over de mogelijkheden van Microsoft Power Platform voor SAP? Schrijf je in voor de roundtable op 15/2, meer info volgt snel. Reserveer hier alvast je plekje.