Maak kennis met Sven Noomen

Wie ben je?

Ik ben Sven en je kan me omschrijven als een rasechte Rotterdammer.  What you see is what you get. Verder ben ik altijd geïnteresseerd in nieuwe dingen. Of het nu over nieuwe technieken gaat, muziek, nieuwe landen bezoeken, … Ik haal geen plezier uit één trucje leren en dat tot het einde der tijden herhalen.

“Ik haal geen plezier uit één trucje leren en dat tot het einde der tijden herhalen.” – Sven Noomen

Dat komt goed uit, want je staat met InBluu aan de wieg van een nieuwe uitdaging. Wat deed je daarvoor?

Dat klopt! Jan (Brouwer, red.) en ik staan met InBluu voor een fantastisch mooi nieuw project. Kijk, ik ben meer dan 20 jaar geleden van de schoolbanken gekomen met een economische bachelor. Ik ben toen als business analist bij een Amerikaans bedrijf gestart dat maatwerk software from scratch bouwde. Na de .com-crisis heb ik de wereld van ERP opgezocht en met ERP-software aan de slag gegaan. Met mijn economische achtergrond en interesse heb ik in vijftien jaar tijd ongeveer alle rollen binnen ERP-projecten gedaan: development, presales, consultant, product manager, alliance manager… na die periode wilde ik mijn kennis en ervaring inzetten om andere Microsoft partners te ondersteunen. Hiervoor bood QBS mij het ideale platform.

Zo ben ik partners gaan helpen bij te blijven met alle innovaties rond Cloud ontwikkelingen en het Power Platform specifiek. Na een aantal jaar begon het te kriebelen om toch weer écht impact te maken bij klanten. Dat heb ik ongeveer tweeënhalf jaar gedaan in de rol van Managing Partner tot ik bij InBluu ben begonnen als het “technische geweten” van Jan.

Wat ga je bij InBluu vooral doen?

Mijn nieuwsgierigheid en de drang om nieuwe dingen te ontdekken, gebruiken om voor innovatie te zorgen en niet te blijven hangen in wat we op dat ogenblik weten. Mijn eerste zorg is Fusion Development. Namelijk de combinatie van Power Platform met zaken als Python, Angular, React, NoSQL en .Net. In de toekomst gaan we ook nieuwe onderdelen binnen InBluu opstarten om ervoor te zorgen dat we altijd ‘on the edge of innovation’ blijven. Hiervoor zullen we het beste van het Cloud Platform van Microsoft inzetten.

Hoe ben je in contact gekomen met (In)Bluu?

Jan en ik gaan al een tijdje terug. Hij was vanuit Microsoft verantwoordelijk voor Business Application en vanuit die rol ken ik hem. We hielpen elkaar in het verleden al vaker. Toen Jan met InBluu begon, heeft hij mij gevraagd of ik openstond om “mee te ondernemen”.  Dat leek me de perfecte rol om mijn brede Microsoft kennis in te zetten voor onze klanten.

Wat zijn de eerste stappen die jullie nu zetten bij InBluu?

We hebben nu voornamelijk structurele zaken op onze to do-list staan: een goede website bouwen, ervoor zorgen dat we een sterke propositie hebben en voldoende geregeld krijgen om nieuwe onderdelen te laten starten. Concreet heeft dat geleid tot de oprichting van AppReef. Als Managing Partner van AppReef zal ik me inzetten om de club van de grond te krijgen. Inmiddels starten de eerste medewerkers en hebben we onze eerste projecten lopen.

Wat doet AppReef?

Low code heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen
en zal veel traditioneel ontwikkelwerk vervangen.
– Sven Noomen

AppReef gaat over het de unieke samenwerking van zaken als .Net, Python en Angular en andere technieken in combinatie met het Microsoft Power Platform. Low code heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen en zal veel traditioneel ontwikkelwerk vervangen.  Maar er blijven altijd gebieden waar we meer nodig hebben dan alleen maar een low code platform. We bieden onze klanten de zekerheid dat als ze kiezen voor AppReef we altijd de oplossing kunnen maken die het beste past bij het moment, de doorlooptijd en het budget. De enige standaard die we hanteren is dat Microsoft Cloud, technologie onderdeel zal zijn van de oplossing.

Als we even uitzoomen, maken we organisaties vooral weerbaar voor en bestendig tegen de snelle veranderingen die er op technologisch en digitaal vlak optreden. Covid-19 heeft de noodzaak en snelheid van digitale transformatie enorm verhoogt. Daarbij slaan we de brug tussen applicaties die moeten samenwerken, gaan we bestaande legacy systemen moderniseren en bestaande systemen integreren. Microsoft Teams zal hier veelal ook een rol in spelen bij het benaderen van de gebruiker.

Concreet gaan we bestaande tools of applicaties moderniseren en efficiënter maken met behulp van het Microsoft Power Platform. Daarin gebruiken we vooral Power Apps, Power Automate, Power BI, Azure en andere Microsoft Cloud technologie aangevuld met de tooling die op dat moment nodig is.

Wat is de missie en visie van AppReef?

We bouwen voort op de filosofie van InBluu en voegen daaraan twee dingen toe die ons onderscheiden. Dat zal je ook zien bij de andere bedrijven binnen InBluu: de visie van InBluu is de gemeenschappelijke grond van waar we starten om er vervolgens onze eigen ambities aan toe te voegen.

De InBluu filosofie:

  • BEST OF MICROSOFT PLATFORM – Wij bieden de beste Microsoft tools die het meest aansluiten op de wensen en behoeften binnen jouw organisatie. Deze implementeren we met een groot gevoel voor verantwoordelijkheid, zonder dat we hierbij snelheid verliezen.
  • GUIDING AMBITION – De klant moet tevreden zijn. Of eigenlijk méér dan tevreden. Zonder acceptatie geen implementatie. Daarom kruipen wij in de huid van onze opdrachtgever en focussen wij ons op de “people side of change”.
  • DIGITAAL ECOSYSTEEM – Het digitale ecosysteem van Cronos is gigantisch. Met meer dan 8000 professionals hebben wij alle kennis en ervaring in huis om tot de meest creatieve en technologisch beste oplossingen voor onze klanten te komen.
  • INNOVATIE STAAT VOOROP – Innovatie is de belangrijkste drijfveer voor de keuzes die bij InBluu worden gemaakt. Hierdoor zijn wij in staat om altijd één stap vooruit te denken.

Als AppReef voegen we daaraan toe:

  • FUSION DEVELOPMENT – Wij streven naar de ultieme samenwerking tussen business users, key users en IT’ers. Doordat iedereen zich op haar specifieke domein concentreert, bereiken we sneller resultaat. We coderen wanneer het moet, niet wanneer het kan.
  • DOING GOOD – Het goede doen op het juiste moment klinkt eenvoudig. Door in de huid te kruipen van de klant en onszelf voortdurend af te vragen wat we zelf zouden doen, komen we tot verrassende oplossingen.

Wat zijn de doelstellingen van AppReef?

We willen top of mind zijn bij de mensen in Nederland wanneer het gaat over Power Platform en Fusion development. Niet alleen willen we onze expertise tonen, maar ook dat het leuk en makkelijk zakendoen is met ons. Als je met ons een project doet, moet dat makkelijk en leuk zijn. Veel mensen associëren professionele werkzwijzen met grote bedrijven en leuk met start-ups en agencies, maar ik vind dat makkelijk en leuk geen vieze woorden hoeven te zijn als het over professionele services gaat. We willen de professionaliteit van een groot bedrijf met de fun van een start-up combineren.

Ligt dat ook in lijn met jouw persoonlijke doelstellingen?

Om mensen en klanten aan te trekken op een manier dat je niet afhankelijk bent van je marketing of recruiter, wil ik groeien naar een leuk/professioneel bedrijf. Mensen moeten uit zichzelf bij ons uitkomen. Verder ben ik een groot voorstander van zelfsturende teams. Voor klanten heb ik dan weer de droom dat we alle innovatie die Microsoft brengt zo snel mogelijk bij hen krijgen. Begrijp me niet verkeerd, de technologie moet volwassen zijn, maar we mogen er ook niet te lang op wachten. Ik wil de innovatiesnelheid van Microsoft volgen met onze klanten, voor onze klanten, zodat we gevraagd en ongevraagd advies kunnen geven.

Denk je dat klanten klaar zijn voor die mate van innovatie en verandering?

Ik denk dat ze die behoefte hebben, maar niet goed weten hoe ze dat moeten beleggen. Ze zijn gewend dat een IT-leverancier pas langskomt als er een concreet project speelt. Maar als je je klanten echt kent, kan je je klant adviseren over het te starten project. Daarvoor moet je wel eerst een vertrouwensband opbouwen, die keer op keer verdienen en opnieuw bewijzen.

Wat is de grote aantrekkingskracht van AppReef?

Samen met Jan is er genoeg ervaring om te weten wat wel en niet werkt. We geloven in flexibiliteit. We zijn niet zo vastgeroest dat we niet meer kunnen of durven bewegen. In dat opzicht zitten we qua timing perfect om onze klanten te helpen. De unieke combinatie van ervaring en flexibiliteit. We gaan ook niets sugarcoaten: als iets kan, kan het, maar andersom gaan we niets beloven dat onhaalbaar is. We zijn mogelijk iets directer dan veel van onze concurrenten, maar dat levert op lange termijn veel meer op. Je moet je klanten kennen, eerlijk zijn en ervoor zorgen dat jouw mensen opgeleid zijn. Altijd de laatste stand van de techniek kennen en gecertificeerd zijn. Dat is wat klanten van ons mogen verwachten.

De lat voor recruitment ligt dus hoog?

Ja, maar vooral op het vlak van attitude. Hoe mensen zijn, weegt meer door dan welke skills ze hebben. Vaardigheden kan je altijd leren, maar een karakter verander je niet zomaar. Hoe iemand in het leven staat en naar de wereld kijkt, is belangrijker dan welk certificaat je hebt bij aanname.

Daarnaast kijken we ook steeds naar de lange termijn: medewerkers moeten langdurig interessant werk hebben. Niet eindeloos hetzelfde trucje hoeven doen. Daarnaastwillen we ook sustainable zijn zonder aan flexibiliteit in te boeten. Als we met de trein, elektrische auto of gerecycleerde materialen kunnen werken, zullen we daar altijd voor kiezen. Door kleine veranderingen kun je al een grote impact maken.

Laten we ‘gewoon’ het goede doen Dat klinkt eenvoudig, maar het is een mindset. Behandel je klanten zoals je zelf behandeld wil worden. Met de juiste mensen om je heen zal dat ook geen energie kosten.