Maak kennis met Maarten Goulooze

Van Nederland, naar China, naar Ierland en binnenkort weer Nederland. Dat is het traject van newhire Maarten Goulooze. De reden om zich opnieuw te settelen in Nederland? Zijn job als business architect én project manager bij AppReef. Waarom de visie van AppReef hem zo aanspreekt en wat hij het leukste vindt aan zijn job? Dat lees je in dit interview. 

 

Wie is Maarten?
Ik ben Maarten, Nederlander, en opgegroeid in Den Haag. Momenteel woon ik nog in Dublin. Sinds begin januari ben ik aan de slag voor AppReef. Over een paar weken verhuis ik dan ook weer naar Nederland. Ik hoop mij te settelen in Den Haag of Rotterdam, dichtbij de zee. Op dit moment dus erg druk met alle voorbereidingen.

Hoe ben je in Dublin terecht komen?
Ik woon hier ondertussen een klein jaartje en werkte tot voor kort bij Microsoft. Daar ben ik vorig jaar gestart in een technische rol, die naderhand omgezet werd in een salesfunctie.

Maar Dublin is niet jouw enige buitenlands avontuur?
Klopt, hiervoor heb ik 3 jaar in Shanghai gewoond. Daar was ik aan de slag als IT manager voor een Nederlands bedrijf, een omega-3 fabrikant, in Suzhou. Ik was er als IT manager verantwoordelijk voor de hele IT infrastructuur van de plant, de projecten en strategie die daarbij kwamen kijken én stuurde ik een team aan.

Hoe ik in China terecht ben gekomen? Ik ben echt helemaal gek van China, geobsedeerd bijna. Ik vind het een geweldig land en wilde het graag beter leren kennen. Dus toen ik de kans kreeg om tijdens mijn studie een minor in het buitenland te doen, heb ik die met twee handen gegrepen. Mijn stage deed ik in een staalfabriek in China, waar ik de productieplanning geautomatiseerd heb door Microsoft Dynamics NAV MRP te implementeren.

Wat voor studies heb je gedaan?
Ik heb HBO ICT, met focus op business informatie management, gestudeerd. Ik koos voor een nieuwe tak binnen die opleiding, waarbij je elk kwartaal projecten bij een bedrijf kon doen. Zo deed ik onder meer opdrachten bij het videospel Online Soccer Manager en KPMG. Mijn afstudeerstage heb ik uiteindelijk in Amsterdam gedaan, waar ik vervolgens een jaar als Business Analyst heb gewerkt. En toen ben ik naar China verhuisd.

Hoe ben je vanuit Dublin dan in contact gekomen met AppReef?
Heel toevallig waren Jan en Sven een tijdje geleden op het Microsoft kantoor in Dublin. Op een partnerdag heb ik hen daar ontmoet en ben ik met hen in gesprek gekomen. Een paar stappen verder vroegen ze of ik voor AppReef kwam werken. En ondertussen ben ik al sinds begin januari aan de slag voor AppReef, voorlopig dus nog vanuit Dublin.

Waarom besloot je de overstap te maken naar AppReef?
De visie die AppReef heeft op het leveren van service spreekt me heel erg aan. Met name het bouwen van PowerApps bovenop een ERP, eerder dan er maatwerk in te gaan bouwen. De flexibiliteit die je klanten zo geeft, daar sta ik heel erg achter. Maatwerk binnen in een systeem houdt klanten toch vaak in een houdgreep. De manier van werken van AppReef vind ik gewoon eerlijk en goed voor de industrie.
Daarnaast ligt ook de startup sfeer en mentaliteit me heel erg, net als het kleine team. Dat hele grote corporate past toch net wat minder bij mij. Met een klein team iets moois opbouwen: dat spreekt me heel erg aan.

Met een klein team iets moois opbouwen: dat spreekt me heel erg aan.

Wat ik ook heel erg fijn vond, was dat mijn rol binnen AppReef niet uitgestippeld was. Ik kon gewoon vertellen waar ik naar op zoek was en wat ik leuk vind om te doen. Dan zijn Jan en Sven gaan kijken of en welke functie ze hiervoor konden creëren binnen het team. Dat gaf me een heel vertrouwd en goed gevoel: het idee dat mijn rol niet vast uitgezet is, maar dat we met z’n allen samenwerken om er iets moois van te maken.

Hoe zou je je rol omschrijven binnen AppReef?
Ik ben gestart als business architect én project manager. Ik heb dus eigenlijk twee petten op. Voor een klant pak ik nu bijvoorbeeld de conceptuele vraagstukken op en zit ik tussen alle technische partijen in. Zo zorg ik ervoor dat de juiste beslissingen op het juiste moment worden gemaakt. Dat alles gealligneerd is en de gehele infrastructuur op elkaar is afgesteld en logisch opgezet, niet alleen vanuit technisch perspectief maar vooral vanuit de business behoeften.

Het project management gaat dan eerder om ‘solution design’ en het managen van het hele project van A tot Z, om ervoor te zorgen dat de implementatie goed verloopt. Daar krijg ik ook heel veel energie van. Van begin tot eind bij een klant betrokken zijn en zo zien hoe iets wat wij bedacht en gemaakt hebben goed gebruikt wordt en de klant vooruit helpt.

Wat is jouw ambitie binnen AppReef?
Mijn ambitie is om nog sterker te worden in dat project management. Om bij te leren welke knelpunten en mogelijkheden er zijn bij implementaties. Om inzicht te krijgen in hoe verschillende organisaties daarmee omgaan. Zo wil ik op termijn ook steeds grotere projecten kunnen leiden.

Nu reis je nog op en neer van Dublin naar Nederland, maar binnenkort verhuis je écht. Waar kijk je het meest naar uit?
Ik kijk er heel erg naar uit om weer in Nederland te settelen, dichtbij familie en vrienden, en hier een basis op te bouwen. Als je in het buitenland woont, is het toch moeilijker om je anker uit te gooien. En ik heb er zin in om mijn sporten en passie voor astronomie ook weer op te pikken in Nederland. Ik ben namelijk een fervent bokser, voetbalfan en spacenerd.

Welkom terug in Nederland en veel succes bij AppReef!

Wil jij, net als Maarten, je ambities waarmaken? Laat van je horen en solliciteer!