Maak kennis met Johan Haasbroek

Maak kennis met Johan Haasbroek. Van Zuid-Afrika naar Nederland! En dat voor een job als Power Platform Developer bij AppReef. Hoe hij die sprong in het onbekende ervaarde, lees je in dit interview.

Wie is Johan?
Mijn naam is Johan, ik ben geboren en getogen in Zuid-Afrika en ben sinds kort bij AppReef aan de slag als Power Platform Developer. In mijn vrije tijd sport ik veel. Ik hou van sport, en voor alle duidelijkheid: daarmee bedoel ik écht van zo goed als alle sporten. In Zuid-Afrika brachten we ook veel tijd door in de vrije natuur, dat vind ik ook geweldig.

Wat deed je hiervoor?
Ik werk al sinds 2013 in de IT-sector. Ik ben gestart als informaticus en heb me van daaruit stilaan opgewerkt. Zo leerde ik ook het Microsoft Power Platform kennen en ben ik interne applicaties beginnen ontwikkelen. Ik heb me eerst als zelfstandige in bijberoep gevestigd om al wat ervaring op te doen. Mijn vorige werkgever, waar ik ben gestart in 2021, was gespecialiseerd in het Microsoft Power Platform en zo ben ik mij hier fulltime op gaan focussen. In de toekomst zou ik graag mijn eigen adviesbureau openen, gespecialiseerd in Power Platform oplossingen.

Waarom heb je besloten om in het buitenland te solliciteren?
Eerder dit jaar besloot ik op zoek te gaan naar werk in Europa. Mijn vrouw en ik waren op zoek naar iets nieuws en dit is de beste periode in ons leven om zoiets te doen. We zijn op huwelijksreis gegaan naar Ierland en we vonden het daar zo geweldig dat het plan eigenlijk was om daar een job te zoeken. Maar dat vlotte niet echt en zo besloot ik op een dag om ook naar banen in Nederland te zoeken.

Hoe ben je bij AppReef terecht gekomen?
Ik las de vacature voor deze job en iets erin trok al meteen mijn aandacht. Het was een sprong in het onbekende maar gelukkig loonde het de moeite. Ik denk dat AppReef zelfs het enige bedrijf in Nederland was waarnaar ik mijn cv heb opgestuurd. En het was direct een schot in de roos!

Hoe bevalt het je bij AppReef?
Vanaf mijn eerste contact met Roxanne wist ik dat ik hier wilde werken en deze uitdaging aan te gaan. Ook Jan, Sven en Anne waren geweldig in het hele proces. Het AppReef-team heeft me, naast de verhuisfirma, ook enorm geholpen om alles tijdens de verhuis zo vlot en stressvrij mogelijk te laten verlopen.

En hoe bevalt het je in Nederland?
Voor we naar Nederland kwamen, wisten we er eigenlijk nog niet veel over. We hebben gelukkig ook al een rondleiding door Rotterdam gekregen van onze huisbaas, zo weten we toch al genoeg om ons te behelpen. Ik kijk er al naar uit om nieuwe culturen en mensen te leren kennen. Het is fantastisch dat je hier naar zoveel landen kan reizen, gewoon door de trein te nemen. Ik kijk er naar uit om alles te ontdekken wat Nederland en de rest van Europa te bieden hebben. Een ding is al zeker: I love bitterballen!

Word jij onze collega?

Wil jij, net als Johan, werken aan uitdagende projecten en deel uitmaken van ons geweldige team?
>> Laat van je horen en solliciteer!