Maak kennis met Jasper van Fessem

Maak kennis met Jasper van Fessem, newhire bij AppReef. Met zijn 39 jaar brengt hij heel wat ervaring binnen – en ook wel wat gekkigheid. Als project manager is het zijn ambitie een stabiele factor te zijn binnen het team.

Wie is Jasper?
Ik ben Jasper, 39 jaar, bijna 40, en vader van 2 jongens. Niet geboren maar wel getogen in Bergen op Zoom. En sinds kort aan de slag bij AppReef als project manager. Met mijn 39 jaar ben ik daarbij één van de ‘oudere’ collega’s binnen het team en breng ik heel wat ervaring binnen.

Je hebt al een erg boeiend carrièrepad afgelegd. Vertel!
Ik heb facilitaire dienstverlening gestudeerd. Mijn eerste baan was in een telecomwinkel, waar ik al vrij snel doorgroeide tot assistent filiaalmanager. Via kleine omwegen bij onder andere ABN AMRO ben ik bij Cisco-Linksys terecht gekomen in een account management functie. Dat was niet helemaal mijn ding. Nadien ben ik een tijdje blijven hangen in de telecomsector. Ik maakte namelijk de overstap naar een adviesbedrijf, waar ik bedrijfsklanten adviseerde omtrent telefonie trajecten en de besparingen die ze daarmee konden realiseren. Daarna zette ik mijn eerste stappen als project manager, een rol die me heel erg bleek te liggen. In die rol ben ik later aan de slag gegaan bij een ICT-bedrijf, waar ik voor het eerst kennismaakte met Microsoft technologie. Daar begeleidde ik als projectmanager implementaties, voornamelijk bij MKB’s. En tot voor kort was ik aan de slag bij delaware. Tot ik benaderd werd door een recruiter en kennismaakte met Anne van AppReef. Toen was ik verkocht :-).

Wat is jouw rol binnen AppReef?
Als projectmanager ben ik verantwoordelijk voor de trajecten die lopen bij AppReef. Dat kan gaan van kleine tot grote projecten. De visie van AppReef is om écht samen te werken met klanten; fusion development is het uitgangspunt. Het traditionele projectmanagement is daarbij niet altijd de beste werkwijze. Vaak hangt het af van het project hoe mijn rol wordt ingevuld. Er zijn best nog wel wat zaken die op poten gezet kunnen worden binnen AppReef. Daar wil ik dan ook werk van maken, leunend op de ervaring die ik doorheen de jaren heb opgebouwd.

Hoe wil je zelf invulling geven aan de rol van project manager?
Ik wil een stabiele factor zijn voor iedereen waar ik mee samenwerk. De lijm om het team bijeen te houden, met een goed gesprek en af en toe wat gekkigheid. Dat is een rol die ik heel snel weet te pakken. Op termijn wil ik ook een bepalende rol kunnen spelen bij waar AppReef naar toe gaat en het management hierin ondersteunen, door operationeel alles zo strak en zo goed mogelijk neer te zetten.

In mijn rol als projectmanager vind ik het fijn om mee na te denken, te sparren, vragen te stellen die doen nadenken, filosoferen over wat er mogelijk is, los van budget -en andere restricties. Om te analyseren: waar zijn we, waar willen we naartoe en hoe kunnen we daar geraken.

Welke instelling breng je mee in het team?
“Er is altijd weer een morgen”. Welke tegenslag je ook meemaakt, altijd is er wel ergens licht aan de horizon. Die rust en dat vertrouwen weet ik meestal ook uit te stralen en over te brengen op andere mensen. Ik laat me niet zo snel gek maken.

Waarom koos je voor AppReef?
Ik had een heel goed gevoel bij mijn eerste gesprek met Anne en nadien met Sven en de collega’s. AppReef heeft bovendien een duidelijke visie van wat ze wel en niet willen. Zo hebben ze een uitgesproken duurzaamheidsperspectief dat ze nastreven. Dat duidelijke idee, die stip op de horizon – “zo kijken wij naar de toekomst” -, dat past wel bij mij.

Dat duidelijke idee, de stip op de horizon – “zo kijken wij naar de toekomst” -, dat past wel bij mij.

Het feit dat AppReef dedicated is aan Microsoft en het Power Platform is voor mij ook een meerwaarde. Net als de open, relaxte sfeer waar eigenlijk bijna niets te gek is. Dat waren voor mij de punten die de doorslag gaven.

Klinkt als een goede match. Als je niet aan het werk bent, waar kunnen we je dan vinden?
In het zwembad! Want ik speel waterpolo en ben ook actief als scheidsrechter. Die rol vergelijk ik graag met die van project manager. Je moet zorgen dat het goed loopt en àls het goed loopt, dan ben je onzichtbaar.

Mooie vergelijking en veel succes bij AppReef!

Ben jij op zoek naar een baan als project manager of Power Apps consultant? Check de vacatures bij AppReef.