Maak kennis met Jan Brouwer

De wereld verandert in sneltempo. Om mee te kunnen gaan met die veranderingen, moet je jouw manier van werken voortdurend bijsturen. Je moet flexibel zijn. Wendbaar. InBluu helpt jou daarbij. Door gebruik te maken van het beste van de Microsoft Cloud technologie, die op zich focust op jouw gebruikers, helpen we je aan deze snelheid aan te passen. Zo maken wij jouw bedrijf klaar voor de toekomst.

Maar, wat is InBluu? We interviewden managing partner, Jan Brouwer, en vroegen hem naar zijn nieuwe bedrijf, zijn persoonlijke ambities en de synergie tussen Bluu en InBluu.

Wie is Jan Brouwer?

Ik ben Jan Brouwer en ik ben nog maar sinds september aan de slag bij De Cronos Groep. Het is mijn missie om een tegenhanger van de Bluu cluster uit te bouwen in Nederland. Om dat te doen, breng ik 14 jaar Microsoft ervaring aan tafel. Daar was ik actief in allerlei verschillende takken, zoals marketing, business development en het genereren van omzet. Voor ik bij Microsoft zelf werkte, zat ik bij een partner van Microsoft.

Ik ben eigenlijk toevallig in de IT-sector terechtgekomen. Tijdens mijn studies had ik een bijbaantje in IT en dat is volledig uit de hand gelopen. Voor ik er erg in had, deed ik die job fulltime. Je zou wel kunnen zeggen dat dit voorbeeld volledig mijn stijl van aanpakken reflecteert: als ik een kans zie, spring ik erop. In dit geval kwam Cronos aankloppen met een interessant voorstel en daar ben ik op ingegaan. Als ik al even terugkijk, heb ik er nog geen seconde spijt van.

Wat ga je voor InBluu doen?

Ik ga samen met Sven Noomen InBluu uitwerken, dat is een joint venture tussen Inkubis (Cronos Nederland) en Bluu (Cronos België). Onze aanpak zal een tikkeltje anders zijn dan die van Bluu omdat we volledig van scratch starten. Dat geeft ons de mogelijkheid om wat expliciete nadrukken te leggen.

“Het is onze ambitie om alle cloudoplossingen neer te zetten voor opdrachtgevers in de zorg en commerciële branches.” – Jan Brouwer

Wat doet InBluu?

InBluu is een cluster van bedrijven die zich toeleggen op het implementeren van de Microsoft cloud technologie bij hun klanten. Daarmee willen ze hen helpen relevant te blijven in het digitale tijdperk. Daarnaast richten we ons op een breed spectrum van benaderingen waarmee we onze klanten willen ondersteunen. Zo heb je bijvoorbeeld AppReef, één van onze eerste teams, dat zich focust op low code oplossingen. Met dit volledige aanbod richten we ons op klanten in de zorg en commerciële sector. Daarom focussen we ons ook op duurzaam groeien. Momenteel bestaat InBluu uit drie werknemers, maar dat willen we optrekken naar 50 mensen tegen het einde van 2022. Kijken we naar een termijn van drie jaar, richten we op 250 medewerkers verspreid over negen teams.

Wat is de missie en visie van InBluu?

Die bestaat uit vier duidelijke hoekstenen:

  1. Best of Microsoft platform: Wij bieden de Microsoft tools die het best aansluiten op de wensen en behoeften binnen jouw organisatie. Deze implementeren we met een groot gevoel voor verantwoordelijkheid, zonder dat we hierbij snelheid verliezen.
  2. Innovation first: Innovatie is de belangrijkste drijfveer voor de keuzes die bij InBluu worden gemaakt. Hierdoor zijn wij in staat om altijd één stap vooruit te denken, maar kunnen we vooral duurzame carrière trajecten aanbieden. We mikken op jobs voor lange termijn die energie geven, dromen vervullen en zowel ambitie als richting bieden in het dagelijkse leven.
  3. Guiding ambition: Onze klanten moeten tevreden zijn. Of eigenlijk méér dan tevreden. Zonder acceptatie geen implementatie. Daarom kruipen wij in de huid van onze opdrachtgever en focussen wij ons op de people side of change.
  4. Digital ecosystem: Het digitale ecosysteem van Cronos is gigantisch. Met meer dan 1000 Microsoft professionals hebben wij alle kennis en ervaring in huis om tot de meest creatieve en technologisch beste oplossingen voor onze klanten te komen.

We gaan er hard aan werken om op basis van deze bouwstenen een team uit te bouwen. Daarnaast hebben we nog andere kernwaarden, zoals duurzaamheid bijvoorbeeld. Zo willen we inzetten op het reskillen of gewoon skillen van mensen die misschien minder toegang hebben tot de arbeidsmarkt. Als je vanuit deze perspectieven vertrekt, ga je ook andere keuzes maken in je bedrijfsvoering.

“Ik wil een omgeving creëren die mensen stimuleert om voor de lange termijn te blijven.” – Jan Brouwer

Wat is je persoonlijke ambitie?

Ik wil een omgeving creëren die mensen motiveert om voor ons te kiezen op lange termijn. Medewerkers die lang blijven hangen zijn het beste uithangbord voor een gezonde organisatie. Daarnaast wil ik ervoor zorgen dat mensen dromen kunnen waarmaken binnen InBluu en dat ik hen daarin kan helpen.

Daarnaast wil ik dat InBluu een model is voor zijn werknemers en klanten in termen van duurzaamheid. Waarom voegen we niet wat groen toe aan de arbeidsmarkt? We willen juist handelen en deze mindset in de fundering van het bedrijf verwerken. Het is een unieke kans om dit vanaf de start te kunnen doen, dus waarom zouden we die verwaarlozen?

Wat denk je dat de grote aantrekkingskracht is van InBluu?

Als je naar werknemers kijkt, zou ik onmiddellijk zeggen dat we een organisatie zijn die veel kansen biedt aan ondernemers. Je kan meewerken aan een reeks uitdagende en spannende projecten bij interessante klanten, die op een positieve manier impact hebben op een groeiende, duurzame economie. Het is in dat opzicht een fantastische combinatie van leuk werk en persoonlijke groei.

Kijk ik naar potentiële teams in onze cluster leg ik meer de nadruk op ambitie. Je klopt bij ons aan als je ambitieus bent met een tikkeltje ondernemerschap en geïnteresseerd bent in grotere projecten. Daarnaast bieden we ook een gigantisch Cronos netwerk aan om je te ondersteunen in elke expertise en kennis die je nodigt hebt.