Maak kennis met Anne Van Turnhout

Maak kennis met Anne Van Turnhout, de nieuwe managing partner van AppReef. Samen met Sven Noomen zal ze AppReef verder uitbouwen tot dé referentie in Nederland op het vlak van fusion development en power platform. Haar focus ligt daarbij op de zorgsector, waar ze échte impact wil maken door er innovaties uit andere sectoren te introduceren.

Wie is Anne?
Ik ben Anne, kom uit Nederland, maar woon sinds een jaar in Antwerpen. Daar zijn mijn partner en ik volop bezig met de renovatie van ons huis, een intensief project waarbij we zelf ook de handen uit de mouwen steken. In mijn vrije tijd zet ik mij in als vrijwilliger voor Het Roze Huis, dat zich inzet voor de LGBTQIA+ gemeenschap van Antwerpen en omstreken.

Hoe kom je bij AppReef terecht?
Door mijn verhuizing naar België was ik ook op zoek naar een nieuwe uitdaging in België. En zo kwam ik bij de Cronos Groep terecht. Zij stelden mij echter een baan voor in Nederland, als managing partner bij AppReef. Een uitdaging die me heel erg aansprak. En voilà, nu ben ik alsnog aan de slag in Nederland en pendel ik regelmatig naar onze kantoren in Breda, Rotterdam en Amsterdam.

Wat deed je hiervoor?
Ik heb altijd al een sterke intrinsieke motivatie gehad voor het creëren van oplossingen met blijvende impact voor kwetsbare groepen in onze samenleving. Zo kwam ik tijdens mijn masterstudie (cross-sectorale samenwerkingen) terecht bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht waar ik onderzoek deed naar de wachttijdbeleving van psychiatrische patiënten. Ik wilde weten wat dit met de patiënten doet en wat je in de tussentijd kunt betekenen voor patiënten die nog niet in behandeling zijn. Naar aanleiding van dit onderzoek heb ik toen een prototype wachttijd app ontwikkeld.

Door die ervaring besefte ik dat de zorgsector mijn go-to is. Ik wil namelijk dat mijn werk een verschil maak. Omdat de zaken vaak wat trager evolueren in de zorgsector en ik liever sneller impact wil maken, stapte ik over naar ‘de digitale kant’. Zo ging ik aan de slag bij een organisatie die CRM ontwikkelt voor de zorgsector. Hier nam ik gedurende de jaren diverse functies op zoals UX en UI design, project management, consultancy en uiteindelijk sales. Dat maakt dat ik een grote affiniteit heb met de zorgsector en weet wat de sector beweegt.

Wat ga je doen bij AppReef?
Samen met Sven ben ik managing partner bij AppReef. Waar hij zich meer zal bezighouden met de technische inhoud, ligt mijn focus op sales, de mensen en de zorgsector. Het is mijn doel om met AppReef een plek te creëren waar iedereen zich thuis voelt, medewerkers en klanten. Dankzij mijn ervaring heb ik een breed netwerk opgebouwd binnen de zorg en heb ik veel affiniteit met de sector.

“Het is mijn doel om met AppReef een plek te creëren waar iedereen zich thuis voelt.” – Anne Van Turnhout, managing partner AppReef

Wat is je ambitie?
Het menselijk aspect is belangrijk voor mij. Zo vind ik inclusiviteit enorm belangrijk. Ik wil dat iedereen zich thuis voelt. Op vlak van diversiteit zijn we bij AppReef goed op weg. Er werken hier ondertussen meer vrouwen dan mannen en we zijn met verschillende nationaliteiten. Dat zorgt soms wel voor uitdagende situaties, maar draagt ook bij tot beter communiceren en een hechter team.

Dat inclusiviteit voor jou belangrijk is, blijkt ook uit je privéleven. Je werkt namelijk als vrijwilliger voor de LGBTQIA+ gemeenschap.
Inderdaad. Ik werk als vrijwilliger voor het Roze Huis in Antwerpen. Om de week zit ik er een avond bij de receptie en ontvang ik mensen die met vragen zitten over hun genderidentiteit en seksualiteit. Dat zijn heel interessante, maar soms ook zware gesprekken, waar de nodige training aan vooraf gaat. Enorm verrijkend én een ervaring die ik kan gebruiken in mijn werk.

‘Iets betekenen voor mensen’: dat wil je ook doortrekken naar de activiteiten van AppReef?
Klopt. Ik wil dat onze projecten impact hebben. Wat we doen, moet betekenis hebben. Juist daarom wil ik me richten op de zorgsector. Omdat je daar ook écht het verschil kunt maken voor mensen. De zorg loopt bijvoorbeeld op vlak van service achter op commerciële bedrijven en dat is jammer. Want waarom kun je bij een pakketdienst tot op de minuut zien wanneer je pakketje geleverd wordt en door wie, maar slaagt de zorg er niet in dezelfde service te leveren aan patiënten rondom wachttijden?

“Ik wil dat onze projecten impact hebben. Wat we doen moet betekenis hebben. Juist daarom wil ik me richten op de zorgsector. Omdat je daar ook écht het verschil kunt maken voor mensen.” – Anne Van Turnhout, managing partner AppReef

Hoe wil je met AppReef in de zorg het verschil maken?

“In heel veel andere sectoren liggen oplossingen voor de zorg. Omdat AppReef ook in andere sectoren actief is, kunnen wij die oplossingen vertalen naar de zorg en zo échte impact creëren.” – Anne Van Turnhout, managing partner AppReef

Ik geloof heel erg in cross sectorale samenwerking. Wat al jaren gangbare praktijk is voor de ene sector, kan een innovatie en een sprong voorwaarts zijn in de andere. Waarom zou je het serviceniveau van een online retailer niet kunnen doortrekken naar de zorg? Met de ontwikkeling van apps is dat mogelijk. De projecten die we doen bij andere klanten, in andere sectoren, kunnen inspiratie geven om het in de zorg beter te doen. In heel veel andere sectoren liggen namelijk oplossingen voor de zorg. Omdat AppReef ook in andere sectoren actief is, kunnen wij die oplossingen vertalen naar de zorg en zo échte impact creëren.