AS/400 futureproof dankzij low code technologie

Heel wat kritische bedrijfsprocessen draaien nog op verouderde AS/400 technologie. Toch voldoet het platform vaak niet meer aan de huidige wensen en staat het modernere bedrijfstoepassingen in de weg. Hoe kun je de business logica van bestaande processen in AS/400 behouden en er toch moderne toepassingen mee integreren? De oplossing komt uit de hoek van Microsoft’s low code technologie.

Microsoft’s low code technologie staat het namelijk toe om bestaande AS/400 te integreren met nieuwe, flexibele, veilige en vooral ook toekomstbestendige applicaties. En dat door te configureren, in plaats van programmeren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Enkele praktijkvoorbeelden!

Mobiele app voor Hyster-Yale
Hyster-Yale is marktleider op het gebied van material handling equipment in zeehavens. Er is een uitgebreid IT landschap dat sterk leunt op .NET applicaties en AS/400. Tot voor kort werden serienummers van onderdelen nog handmatig genoteerd en later ingevoerd in het AS/400 systeem. Een omslachtig proces, met kans op fouten en weinig controle. Met Microsoft Power Apps ontwikkelde AppReef een nieuwe, digitale App waarbij serienummers in een gebruiksvriendelijke mobiele app kunnen worden ingegeven en geregistreerd in AS/400.

>> Lees hier de volledige use-case

Nieuwe CRM implementatie met behoud business logica
Een nieuw CRM-systeem implementeren, zonder daarbij het maatwerk in AS/400 kwijt te raken? Ook dat kan via low code technologie. Hiermee halen we de business logica uit AS/400 en implementeren we ze in het nieuwe CRM. Zo hoeven bedrijfskritische processen niet worden aangepast, maar kan er wel mee gewerkt worden in moderne applicaties.

“We halen de business logica uit AS/400 en implementeren deze in moderne toepassingen.” – Sven Noomen, managing partner AppReef

De mogelijkheden zijn eindeloos, denk ook maar eens aan:

  • Portalen om klantgegevens te ontsluiten
  • AS/400 data op tablets en telefoons (ook offline)
  • Inspecties uitvoeren en het resultaat terugschrijven naar AS/400

Configureren in plaats van programmeren
Het grote voordeel van low code technologie is dat het werkt met drag-and-drop wizards. Dit betekent eenvoudig te configureren, in plaats van te programmeren. Dat levert niet alleen een grote tijdsbesparing op. Het zorgt er ook voor dat er binnen de organisatie minder programmeerkennis nodig is om de toepassingen te beheren.

Waarom kiezen voor AppReef?
AppReef richt zich specifiek op fusion development, oftewel de combinatie tussen low code van het Microsoft Power Platform en andere oplossingen zoals Python, Angular of .NET. Daarmee helpen we organisaties mee te bewegen met de veranderingen in business processen en de voortschrijdende technologie en digitalisering. Onze troef? We combineren onze expertise over low code met een diepgaande kennis van AS/400. En we denken mee met onze klant, vanuit de klant. Altijd!

Meer weten?

Neem contact met ons op!